fredag den 27. marts 2015

Interval træning

Vi kender alle til ordet interval træning, men mange har aldrig rigtigt brugt det som en del af deres træning. Men faktisk er Internval træning et rigtigt godt supplement til langt de fleste typer af motion. Grunden til dette er at du kan få pulsen helt op, faktisk i noget længere tid sammenlagt end hvis man blot knokler der ud af. Det er også mere sundt at gøre det på den her måde, end hvis man blot arbejder igennem på 100% til man nærmest falder omkuld. Køre man f.eks. med maks træning uden at benytte sig af internval træning, så kan man måske yde 9-100% i 1-2 minutter (alt efter sin form) før man er kørt helt død og ikke får ret meget ud af resten af sin træning. Med interval træning så kan du måske køre 6 minutter på maks, delt ud over 10-12 intervaller.

hvorfor intervaltræning er så effektiv en form for træning til løb og anden sport


En anden fordel ved denne type af træning, er at du træninger kroppen til hurtigere at blive klart igen til at yde. Hvis man f.eks. ikke føler at der sker nogen frem gang i sin træning, hvad enten det er løb, styrketræning, svømning eller noget helt andet. Så giv interval træning et forsøg og i mange tilfælde vil du opleve at det har en gavnlig effekt på din frem gang. Er man f.eks. ved at træne sig op til at løbe en god tid på en 5km og syntes ikke rigtigt et ens tid bliver ret meget bedre. Så kan interval træning bruges til at vende kroppen til de højere hastigheder og dermed være med til at øge den samlede hastighed. Interval træning er efterhånden blevet anderkendt som en af de beste måder at øge sin Vo2 Max på, og dermed sin kondition. Derfor bør de fleste som er seriøse med deres træning overveje om ikke også de kan få gang i en eller anden form for interval træning. Husk dog på at denne træningsform godt kan være lidt hård for kroppen, og det derfor er vigtig med masser af hvile efterfølgende. Er du lidt små skadet så vent med at dyrke denne træningstype indtil du er helt ovenpå igen.
Også inden for firma træning kan det være en ide at sætte mere fokus på mere intensiv træning. F.eks. dyker de hos SEO Aalborg ofte interval træning når de har deres ugenlige løbetur. Flere resuser inden for motion og træning: Træning i nordjylland
Træning i Aalborg
Så kommer du i gang med træningen
Dyrk masser af motion
Firma træning - et hit

En nem måde at komme i gang med interval træning på, især til løb,er at installere App'en 3-2-1 som er et dansk udviklet interval program, det kort sagt går ud på at man løber i roligt tempo i 30 sekunder, lidt hurtigere i 20 sekunder og spurter afsted i 10 sekunder. Dette gentages så et hvis antal gange, alt efter ens form.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar